Kozí mléko a jogurty |
Kozí mléko bylo již ve starém Římě považováno za elixír krásy a dlouhověkosti a bylo vysoce ceněné. |
Složení kozího mléka |
voda – 86 %, mléčný tuk – 2,5 %, bílkoviny – 3,2 %, sacharidy – 4,3 %, vitamíny – A, B2 B3, B6, B12, C, D a další, minerální látky – 0,8 % |
Tuk kozího mléka |
Svým složením se podobá tuku mateřského mléka. Je snadněji stravitelný než tuk kravského mléka. Obsahuje větší množství nenasycených mastných kyselin linolové a linolenové, které mají vliv na zvýšení odolnosti organismu proti infekčním chorobám a normalizují přeměnu cholesterolu tzn. působí proti ateroskleróze. |
Bílkoviny kozího mléka |
Obsahují velice málo alfa S1 kaseinu, který se nachází v kravském mléce, a který způsobuje snadnější srážení mléka. Tato frakce kaseinu způsobuje snadnější srážení mléka, ale také je původcem většiny alergií na kravské mléko. |
Kde nás najdete | Kontaktujte nás | Nejdůležitější odkazy | ||||||
Farma pod Ještědem s.r.o.
|
tel: (+420) 724 934 216
email info@farmapodjestedem.cz
Nejnovější informace na sociálních sítích: Farma Hostinec
|
|||||||
|
||||||||
Design and Developed by 5Q. | ||||||||